Informatie over parkeren in Haarlem overzichtelijk op één plek

Informatie over parkeren in Haarlem is vanaf nu nóg makkelijker te vinden via haarlembereikbaar.com. Deze nieuwe website brengt het parkeeraanbod in Haarlem volledig en overzichtelijk in kaart en geeft informatie over alle parkeertarieven en voorzieningen in parkeergarages, zoals elektrische laadpalen en mindervalideplekken.

Bewoners en bezoekers kunnen via de website ook parkeerkaarten en abonnementen voor openbare parkeergarages aanvragen.

Initiatief van Spaarnelanden
www.haarlembereikbaar.com is een initiatief van Spaarnelanden die een groot deel van de parkeerfaciliteiten in Haarlem beheert in opdracht van de gemeente Haarlem. Via de website krijgen inwoners en bezoeker antwoord op al hun vragen. Zo is bijvoorbeeld te zien hoeveel straatparkeren kost ten opzichte van een plek in een parkeergarage, welke abonnementen je kunt aanschaffen en waar in welke fietsenstalling je een elektrische fiets kunt laden. Ook actuele informatie over werkzaamheden en parkeertarieven zijn op de website terug te vinden.

Parkeren op het water
Naast informatie over de bereikbaarheid op straat, staat op de website ook informatie over ‘Parkeren op het water’. Speciaal voor mensen die Haarlem met hun boot bezoeken staat hier alle informatie over ligplaatsen, bruggengeld en de locaties van betaalterminals.

Doorontwikkeling
De website wordt de komende tijd nog doorontwikkeld. Zo komt er in de toekomst een inlogportaal waardoor inwoners en bezoekers hun abonnementen en parkeerkaarten 24/7 zelf kunnen regelen en beheren. Bijvoorbeeld voor automatische afschrijvingen, het aanpassen van een kenteken voor de kentekenherkenning bij de slagboom en inzage in facturen.

Daarnaast komt de beschikbaarheid van vrije parkeerplekken in Haarlem ook op de website te staan.