Haarlemmers die gft scheiden maken kans op een Green Ticket

Geplaatst op: 25 mei 2021
Geplaatst op: 25 mei 2021

Haarlemmers scheiden steeds meer gft en daar willen Spaarnelanden en de gemeente Haarlem inwoners voor bedanken! Daarom maakt iedereen die tussen 31 mei en 11 juni 2021 zijn gft gescheiden aanbiedt kans op één van de 15 Green Tickets. Met een Green Ticket win je een luxe afvalscheidingsbak van Brabantia voor in de keuken, t.w.v. minimaal €139.

Waarom gft scheiden?

Van gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) wordt compost en biogas gemaakt. Zonde dus, om dit bij het restafval te gooien. Haarlemmers hielden in 2020 ruim 7 miljoen kilo gft apart, 11 procent meer dan het jaar ervoor. We scheiden dus steeds meer gft.

Maar het scheiden van gft kan nog beter in Haarlem. In 2020 bestond de gemiddelde restafvalzak van een Haarlemmer nog voor ruim 30% uit gft. Dit wordt verbrand en dat is duurder én minder milieuvriendelijk. Houd gft en etensresten dus apart, dan kan het worden hergebruikt.

Meedoen

Heb je een gft-rolcontainer? Bied hem dan aan op je vaste inzameldag tussen 31 mei en 11 juni en vind een Green Ticket in je container. Of breng in die periode je gft naar een van de gft-containers op straat. Wie weet word jij daar opgewacht door een van de afvalcoaches mét Green Ticket.

Prijzen

Vind of ontvang je een Green Ticket, dan win je een luxe afvalscheidingsbak van Brabantia voor in de keuken t.w.v. minimaal €139. Zo wordt afval scheiden gemakkelijk, zonder dat het teveel ruimte inneemt in de keuken.

Meer handige afvalscheidingsbakken bekijken? Spaarnelanden en de gemeente Haarlem bieden een overzicht van de handigste afvalscheidingsbakken. Op spaarnelanden.nl/afvalbakken zijn meer dan 200 afvalbakken te vinden van verschillende leveranciers en variërend in prijs, kleur en afmeting. Zo hopen we afval scheiden voor nog meer Haarlemmers makkelijker te maken. Want, Elke kilo telt