De Haarlem Recycletas, vanaf november in Haarlem-Noord

Geplaatst op: 28 oktober 2022

In oktober is de Recyclewagen succesvol van start gegaan in Haarlem. Vanaf 1 november 2022 introduceren Spaarnelanden en de gemeente Haarlem een tweede initiatief: de Haarlem Recycletas. Een gemakkelijke manier om oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel in te leveren of gratis op te laten halen. De Haarlem Recycletas start in november in Haarlem-Noord. In de loop van 2023 is de tas ook in de andere stadsdelen beschikbaar.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Bewoners van Haarlem-Noord kunnen de Haarlem Recycletas ophalen bij een van de zes uitgiftepunten in de buurt, of bij de Recyclewagen, het Milieuplein, de klantenservice van Spaarnelanden of tijdens een van de uitdeelacties (zie onder). Vul de Recycletas thuis met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel. De gevulde tas inleveren? Dat kan door een gratis ophaalafspraak te maken op de website van Spaarnelanden of door hem in te leveren bij de Recyclewagen of op het Milieuplein.

Uitdeelacties De Haarlem Recycletas – Haarlem-Noord
  • Za 5 nov. 10:00 – 13:00 Marsmanplein
  • Do 10 nov. 10:00 – 13:00 Markt Floresstraat
  • Wo 16 nov. 13:00 – 15:30 Planetenlaan (tegenover Dekamarkt), bij de Recyclewagen
  • Za 19 nov. 10:00 – 13:00 Santpoorterplein
Wat gebeurt er met de door jou ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de door jou ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Waarom dit initiatief?

De Haarlem Recycletas en de Recyclewagen moeten voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze namelijk verbrand. Met de Haarlem Recycletas en de Recyclewagen wordt het Haarlemmers gemakkelijk gemaakt om waardevolle grondstoffen dichtbij huis in te leveren. Vervolgens zorgt Spaarnelanden voor optimaal hergebruik.

Meer informatie, uitgiftepunten en ophaalafspraken

Kijk hier voor het overzicht van alle uitgiftepunten, het inplannen van een ophaalafspraak en meer informatie.