De Recycletas: nu ook in Zuid-West

Geplaatst op: 19 juni 2023
Geplaatst op: 19 juni 2023

Vanaf nu is de Haarlem Recycletas ook voor alle bewoners van Haarlem Zuid-West beschikbaar. Met de Haarlem Recycletas laat je oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en nu ook cd’s/dvd’s gratis thuis ophalen. De ingezamelde spullen sorteert Spaarnelanden voor de kringloop of recycling. Zo zorgen we er samen voor dat ze niet verbrand worden met het restafval, maar zo duurzaam mogelijk worden hergebruikt.

Over de Haarlem Recycletas

De Haarlem Recycletas hopen we te voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze verbrand en dat heeft negatieve gevolgen voor het milieu, zoals CO2-uitstoot. In oktober 2022 introduceerde Spaarnelanden de Haarlem Recycletas in Haarlem-Noord en begin dit jaar in Haarlem-Oost. Daar zijn inmiddels vele tassen uitgedeeld en ingezameld. Allemaal spullen die duurzaam zijn hergebruikt: ze zijn de kringloopwinkels ingegaan of gerecycled. In de loop van dit jaar is de Haarlem Recycletas ook in de andere stadsdelen beschikbaar. Bewoners worden per brief geïnformeerd als het zover is.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Bewoners van Haarlem Zuid-West, Haarlem-Oost en Haarlem-Noord kunnen de Haarlem Recycletas ophalen bij de uitdeelacties en uitgiftepunten in de buurt, de Recyclewagen, het Milieuplein of de klantenservice van Spaarnelanden.

Thuis kan de tas gevuld worden met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s. De gevulde tas inleveren? Meld de Recycletas gratis aan voor de ophaalronde. We rijden twee ophaalrondes per week met elektrisch vervoer.

Uitdeelacties Haarlem Zuid-West
  • Wo. 21 juni, 13:30-15:30 Albert Heijn Westergracht (bij de Recyclewagen)
  • Do. 22 juni, 16:00-18:00 Vomar, Stephensonstraat 50
  • Vr. 23 juni, 11:30-13:00 Florapark (Bos en Vaart school)
  • Za. 24 juni, 9:00-11:00 DekaTuin, Vlaamseweg 1
  • Za. 24 juni 13:00-15:00 Vomar, Bakkerstraat 11 (Rozenprieel)
Wat gebeurt er met de ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Meer informatie, uitgiftepunten en aanmelden ophaalrondes

Kijk hier voor het overzicht van alle uitgiftepunten, het aanmelden voor de ophaalrondes en meer informatie.