De Haarlem Recycletas: nu ook in Oost

Geplaatst op: 2 maart 2023

Vanaf nu is de Haarlem Recycletas ook voor alle bewoners van Haarlem-Oost beschikbaar. Met de Haarlem Recycletas laat je oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en nu ook cd’s/dvd’s gratis thuis ophalen. De ingezamelde spullen sorteert Spaarnelanden voor de kringloop of recycling. Zo zorgen we er samen voor dat ze niet verbrand worden met het restafval, maar zo duurzaam mogelijk worden hergebruikt.

Over de Haarlem Recycletas

De Haarlem Recycletas moet – net als de Recyclewagen – voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze verbrand en dat heeft negatieve gevolgen voor het milieu, zoals CO2-uitstoot. In oktober introduceerde Spaarnelanden de Haarlem Recycletas in Haarlem-Noord. Daar zijn inmiddels vele tassen uitgedeeld en ingezameld. Allemaal spullen die duurzaam zijn hergebruikt: ze zijn de kringloopwinkels ingegaan of gerecycled. In de loop van dit jaar is de Haarlem Recycletas ook in de andere stadsdelen beschikbaar. Bewoners worden per brief geïnformeerd als het zover is.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Bewoners van Haarlem-Oost en Haarlem-Noord kunnen de Haarlem Recycletas ophalen bij de uitgiftepunten in de buurt of de klantenservice van Spaarnelanden. Thuis kan de tas gevuld worden met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s. De gevulde tas inleveren? Dat kan door een gratis ophaalafspraak.

Uitdeelacties Haarlem-Oost

Za. 11 maart, 9:30-11:30 uur, Beatrixplein
Za. 11 maart, 13:00-15:00 uur, Dekamarkt, Amsterdamstraat
Do. 16 maart, 13:30-15:30 uur, De Recyclewagen op het van Zeggelenplein

Wat gebeurt er met de ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Meer informatie, uitgiftepunten en ophaalafspraken

Kijk hier voor het overzicht van alle uitgiftepunten, het inplannen van een ophaalafspraak en meer informatie.