1 tot 9 oktober 2022: Het Nationale Boomspiegelfeest

Geplaatst op: 21 september 2022

Haarlem doet voor de tweede keer mee met het Nationale Boomspiegelfeest van 1 tot 9 oktober. Haarlemmers kunnen hun boomspiegel voor de deur omtoveren voor een ‘feestje voor de beestjes’. Dit kan alleen, met de straat of in samenwerking met een buurthuis of school. Neem je buren mee en fleur de straat op.

Waarom boomspiegels vergroenen?

Boomspiegels zijn de perfecte plek om de stad verder te vergroenen. Veel straten in Haarlem hebben een stoep met daarin een rij bomen. De grond rond die bomen is de boomspiegel. Dit is de meestal kale grond rondom een boom. Met behulp van gratis bollen kunnen de boomspiegels opgefleurd worden. In 2021 zijn er ruim 100 boomspiegels vergroend.

Hoe vergroen ik mijn boomspiegel?

Kom zaterdag 1 oktober naar de Biomarkt in de Kweektuin (10.00 – 15.00 uur) voor inspiratie en tuintips en gratis zaden. Doe mee aan de workshop bloembommen maken. Ook zijn er op de markt mooie bio planten en bloembollen te koop dus je kan gelijk aan de slag thuis.

Voor de boomspiegels kun je gratis bio-bloembollen ophalen bij Natuur en Milieu educatie.

  • Maandag 3 t/m donderdag 8 oktober – 10:00 – 16:00 uur
    Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 11 (voor Google Maps huisnummer 9 intikken)
  • Vrijdag 7 oktober – 9:00-17:00 uur
    De Stookkamer, Stephensonstraat 38

Na het inrichten van de boomspiegel is het belangrijk om de boomspiegel te adopteren.

Over het Nationale Boomspiegelfeest

Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners in samenwerking met de gemeente Haarlem. Guerrilla gardeners zijn buurtvergroeners die gewapend met gieter, plantjes en schep de strijd aangaan met grauwe straten. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest. Het Nationale Boomspiegelfeest wordt jaarlijks gevierd in oktober.