1 t/m 7 maart 2021: De Week van de AfvalHelden

Op 1 maart opent demissionair Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ‘De Week van de AfvalHelden’. Ook in Haarlem en Zandvoort worden medewerkers uit o.a. de afvalinzameling, reiniging én beheer openbare ruimte in het zonnetje gezet. Op werk staat ze een verrassing te wachten. Voor alle Haarlemse en Zandvoortse kinderen zijn er speciale afvalkleurplaten te vinden in de supermarkt. Door die in te kleuren en op de container of voor het raam te hangen krijgen de afvalhelden in de hele regio waardering.

De Week van de AfvalHelden
De Week van de AfvalHelden is een initiatief van NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO. In deze week staan medewerkers uit de afvalbranche centraal, mensen die essentieel zijn voor het draaiende houden van de samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette en de sector als vitaal werd aangemerkt. Van 1 t/m 7 maart staan deze medewerkers in het zonnetje. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De groenmedewerker die zorgt dat het groen in de stad aangelegd en onderhouden wordt. De verwerker die het afval veilig en milieu hygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen!

Kleurplatenactie
Kinderen en ouders kunnen vanaf vrijdag 26 februari in verschillende supermarkten in Haarlem en Zandvoort kleurplaten meenemen met het thema afval. Door ze in te kleuren en ze tussen 1 en 7 maart op de container of voor het raam te hangen krijgen alle afvalhelden waardering. Kinderen met de mooiste kleurplaten maken kans op een afvalspel.