Help mee en maak Zandvoort groener

Draagt u ook bij aan een groenere leefomgeving in gemeente Zandvoort? Door tegels te verwijderen en daar voor in de plaats plantjes te planten komt er meer groen in Zandvoort. Dit zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen, trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten en zorgt voor meer biodiversiteit.

In Nederland zijn er teveel versteende tuinen. Gemeente Zandvoort staat zelfs op de vierde plaats in de top vijf van meest versteende gemeenten van de provincie Noord-Holland. Gelukkig is er dus veel ruimte voor verbetering. Gemeente Zandvoort en Spaarnelanden slaan de handen daarom ineen en besteden extra aandacht aan het groener maken van Zandvoort in de week van maandag 17 t/m vrijdag 21 mei 2021. Helpt u ook mee Zandvoort groener te maken? Samen met inwoners maken we gemeente Zandvoort graag groener.
    

Tegels voor plantjes

In ruil voor de tegels die u komende week weghaalt om een tuintje te maken, krijgt u plantjes. De overgebleven tegels neemt Spaarnelanden voor u mee. Via het aanmeldformulier kunt u zich hiervoor aanmelden van zaterdag 15 tot en met donderdag 20 mei 2021.