Samen maken we Zandvoort groener

Onze straten en buurten kunnen groener! Spaarnelanden en de gemeente Zandvoort gaan samen met bewoners aan de slag. Van het zaaien van bloemzaad tot het ruilen van stoeptegels voor plantjes of het adopteren van een boomspiegel. Help je ook mee?

Gratis plantjes in ruil voor je tegels

Draag jij ook bij aan een groenere leefomgeving in de gemeente Zandvoort? Dat kan al heel eenvoudig door stoeptegels te verwijderen en plantjes te planten. Dit zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen, trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten en zorgt voor meer biodiversiteit.

Actie!
Ook dit voorjaar kun je als inwoner van de gemeente Zandvoort gratis stoeptegels inruilen voor plantjes. Je kunt je hiervoor aanmelden tot en met zondag 22 mei. Gebruik dit aanmeldformulier om je plantjes aan te vragen. Tip: lees van tevoren even de voorwaarden.
 

Gratis bloemzaad

Meer bloemen betekent meer voedsel voor bijen, vlinders en andere insecten. Het zaaien van bloemzaad is dus een heel goed idee! Daarom kun je -zolang de voorraad strekt- gratis een zakje bloemzaad halen op deze locaties:
- Remise, Kamerlingh Onnesstraat 20
- Kruidenpluktuin Bentveld, Bramenlaan
- Museum Zandvoort, Swaluëstraat 1 

Adopteer een boomspiegel 

Een boomspiegel is een stukje extra grond rondom de stam van een boom. Deze grond leent zich perfect voor extra beplanting. Alle inwoners van de gemeente Zandvoort hebben de mogelijkheid om de boomspiegel voor hun woning te adopteren. Vrolijk de buurt op en maak een kleurrijke mini-tuin!
Stuur een mail naar zandvoort@spaarnelanden.nl om je aan te melden of voor meer informatie.