Welkom bij de Goederenhub Haarlem!

Leuk dat je hier bent! De Goederenhub Haarlem is een centraal punt net buiten de Haarlemse binnenstad. Hier brengen leveranciers alle spullen voor bedrijven in Haarlem naartoe. Alle goederen worden hier verzameld en dan met elektrisch vervoer naar de plekken gebracht waar het naartoe moet.

In opdracht van Gemeente Haarlem bundelt Spaarnelanden samen met bedrijven en andere overheidsorganisaties de krachten én goederen. Het zit zo: Gemeente Haarlem wil minder vrachtwagens en bestelwagens op de weg en duurzame stadslogistiek stimuleren. Daar komt bij dat vanaf 1 januari 2025 alleen vracht- en bestelwagens zonder uitstoot in de zogenoemde nul-emissiezone mogen rijden. Een goederenhub, al succesvol gebleken in Den Haag en Amsterdam, is een effectieve manier om deze milieudoelen te bereiken. En kent tal van voordelen:

Voor al jouw facilitaire goederen(retour)stromen

De Goederenhub Haarlem richt zich op facilitaire goederenstromen. Zoals (hygiëne)papier, schoonmaakartikelen en koffie(bekers). Ook helpen we je graag een handje met je retourstromen. Zo rijden we vol de binnenstad in én ook vol weer naar buiten. En jouw retourstromen? Die bevatten grondstoffen die vaak weer hergebruikt kunnen worden. Dat noemen we nou een echte win-win situatie.