Meedoen én doorontwikkelen

Je moet weten dat meedoen met de Goederenhub Haarlem verder gaat dan alleen het gebruik maken van onze hubservice. Wanneer je deelneemt word je onderdeel van iets groters, onze Haarlemse hub klub. Samen met jou maken we de Goederenhub Haarlem steeds beter. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier vragen over hebt.

Kom bij de hub klub

Er is op dit moment al een koplopersgroep actief. Deze groep bestaat uit leveranciers van facilitaire producten, Haarlemse organisaties, Spaarnelanden en Gemeente Haarlem. We noemen het de hub klub, het hart van de Goederenhub. De hub klub breiden we steeds verder uit en samen ontwikkelen we de Goederenhub Haarlem door. In een jaar, tot eind 2024, werken we samen door te doen en te brainstormen over mogelijke oplossingen voor leveringen in de zero-emissiezone vanaf 2025. En ondertussen krijg jij je goederen groen én gebundeld bezorgd.

Hé ondernemer, ben jij dit?
  • Je hebt een hart voor Haarlem (jouw hart voor Haarlem is de start van onze samenwerking).
  • Je hebt goede ideeën over de verduurzaming van onze stad.
  • En dan specifiek over de verbetering van stadslogistiek.
  • Zodat onze regio leefbaar en bereikbaar blijft.
  • Je neemt een actief standpunt in richting alle leveranciers en partijen die dagelijks of wekelijks bij je aanbellen voor leveringen. Laat je horen bij je leveranciers waarvan jij wilt dat zij anders beleveren.
  • Je wilt gebruik maken van de hub en daardoor de voordelen ervaren van de vaste levertijden en efficiënte afval- en retourstromen (vol in en vol uit).
Of je bent leverancier en …
  • Je hebt goede ideeën over de verduurzaming van binnensteden en bent enthousiast om dit te delen.
  • Je hebt zin om te onderzoeken wat een goederenhub in jouw logistieke keten betekent.
  • Je maakt graag onderdeel uit van een netwerk van Haarlemse pioniers (ondernemers) die samen actie ondernemen op het gebied van zero-emissie zones en de verduurzaming van stedelijk gebied.
  • Je wilt gebruik maken van de vaste levertijden en efficiënte afval- en retourstromen (bijvoorbeeld statiegeld goederen).
Leren door te doen

We leren door te doen, samen met jou,  en schalen langzaam op. We zien een toekomst voor ons waarin steeds meer goederen via hubs geleverd worden en steeds meer bedrijfspanden in Haarlem via goederenhubs bevoorraad wordt. 

Hoe deze opschaling eruitziet en wat een toekomstbestendige vorm is om dit te bereiken, onderzoeken we graag samen met een enthousiaste groep deelnemers, misschien wel met jou?