De handigste bakken voor afvalscheiding

Afval scheiden begint in de keuken!

Afval scheiden is belangrijk: gescheiden afval kunnen we opnieuw gebruiken. Dat is goed voor het milieu en goedkoper. Om je te helpen bij het scheiden van afval geven we hieronder tips voor afvalscheidingsbakken voor in de keuken.

Hieronder selecteerden we de tips van de medewerkers van Spaarnelanden voor afvalscheidingsbakken. Van goedkoop tot luxe en geschikt voor elk huishouden, ook voor een kleinere keuken. Als je op de afbeelding van een afvalbak klikt ga je direct naar de aanbieder.

1. Inbouw-afvalbakken in je keukenkastje

Heb je ruimte in een van je keukenkastjes? Kies dan voor inbouw-afvalbakken. Zo zijn je afvalbakken netjes weggewerkt.

2. Afvalsorteerder: stapelbaar en flexibel

Zowel Rotho als Curver hebben flexibele systemen waarmee je afvalbakken van verschillende kleuren en formaten kunt combineren. Je kunt ze stapelen en in je keuken zetten, of in een aanrechtkasje of bijkeuken plaatsen.

3. Pas je bestaande afvalbak aan

Met een Vriflex kun je je bestaande afvalbak aanpassen en creëer je losse vakken om afval te scheiden. De Vriflex is te krijgen voor de meeste gangbare formaten afvalbak.

4. Luxe afvalscheidingsbakken

Er zijn tegenwoordig veel merken op de markt die luxe, duurdere afvalscheidingsbakken verkopen. Bijvoorbeeld Homra en Brabantia.

5. Sortiboxen – voor in de bijkeuken of op het balkon

Heb je bijkeuken of balkon waar je je afval wilt scheiden? Met Sortiboxen heb je voor relatief weinig geld een simpele oplossing om je afval te scheiden.

6. Voor op je aanrecht: (gratis) gft-bakje

Zet voor groente- en fruitafval en etensresten een (gratis) klein gft-bakje op je aanrecht. Zo kost het scheiden nauwelijks moeite. Leeg hem regelmatig in de groene gft-container en doe hem af en toe in de vaatwasser om hem schoon te houden. Je kunt ook biologisch afbreekbare zakjes gebruiken, herkenbaar aan het kiemplantlogo. Gebruik nooit gewone plastic zakjes. Een gratis gft-bakje kun je ophalen bij de Recyclewagen, klik hier voor locaties en tijden.

Afval scheiden begint in de keuken!