Inzameling

Een van onze expertises is afvalinzameling. Vanuit maatschappelijk oogpunt en om kosten te besparen, hebben we hier innovatieve oplossingen voor ontwikkeld. Efficiënte routes, slimme containers, elektrische voertuigen en banden gevuld met stikstof om slijtage te voorkomen: Spaarnelanden denkt continue na over werkprocessen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Circulaire economie

Het afval dat Spaarnelanden ophaalt en verwerkt, wordt op innovatieve manier gescheiden. Grondstoffen behouden hun waarde en worden op die manier opnieuw gebruikt. Afval dat geen bruikbare grondstoffen bevat, wordt verbrand. En daarmee wekken we weer energie op.

Ook werken we samen met Green Collecting Haarlem. Het bedrijfsafval in de Haarlemse binnenstad wordt door één klimaatneutrale wagen opgehaald in plaats van door meerdere afvalinzamelaars. Minder wagens betekent minder CO2 en minder fijnstof. Kortom: jouw leefomgeving in goede handen.

Lees meer over Green Collecting Haarlem

KCA en LDPE

Klein chemisch afval lever je in op ons KCA-depot in Haarlem. LDPE-afval mag naar het Overlaadstation worden gebracht. Op die manier houden we de afvalstromen gescheiden en zetten we maximaal in op een schone én efficiënte manier van afval verwerken.

Klein Chemisch Afval

Spaarnelanden haalt geen chemisch en/of gevaarlijk afval op. Klein chemisch afval (KCA) lever je, tegen betaling, in op het KCA-depot in Haarlem.

Let op! Betaling doe je op factuur. Legitimatie is verplicht.

Aanbiedregels

 • Bied alleen klein chemisch afval aan in een afgesloten en schone verpakking.
 • Vermeld de inhoud op de verpakking.
 • Maximaal 50 kg (de inhoud van een verpakking is niet meer dan 20 kg).

Niet welkom

 • Radioactieve stoffen
 • Explosieven en vuurwerk
 • Spuiten en naalden (medisch afval)
 • Laboratorium chemicaliën
 • Verfcabine filters
 • Verpakkingen die niet zijn afgesloten en mogelijk gevaarlijk zijn
 • Verpakkingen zonder duidelijke vermelding

Adres en openingstijden KCA-depot
Ir. Lelyweg 51, Haarlem
Telefoon: 023 – 531 72 00
Maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 15:30 uur
Dinsdag ook van 08:00 tot 20:00 uur

LDPE (doorzichtige folies)

LDPE lever je in bij het Overlaadstation. Voorwaarden:

 • Transparant, zacht, plasticfolie (LDPE) mag je in doorzichtige, plastic zakken aanleveren op het Vuiloverlaadstation. Dit is gratis.
 • Gemengde plastics worden niet als LDPE maar als restafval geaccepteerd en berekend. De beoordeling van de plastics vindt plaats door de acceptant. De kosten zijn voor eigen rekening.

Overlaadstation

Overig afval lever je, tegen betaling, in bij het Vuiloverlaadstation (VOST). Het overlaadstation van Spaarnelanden ligt centraal in de Waarderpolder. Dit is een bewuste keuze, dichtbij belangrijke uitvals- en vaarwegen. Het restafval wordt vanaf het overlaadstation getransporteerd naar het afvalenergiebedrijf in Amsterdam. Hier wordt alles verbrand, waarmee weer nieuwe energie wordt opgewekt.

Adres en openingstijden Overlaadstation
Jan van Krimpenweg 10, Haarlem
Telefoon: 023 – 531 26 36
Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 16:00 uur
Zaterdag van 07:30 tot 15:30 uur

Let op: met ingang van 15 mei 2024 kun je bij VOST alleen met pin betalen of (na inschrijving) op rekening storten.  

 

Inkoopvoorwaarden
Vragen?

Alle afvalstromen van een bedrijf kunnen door ons worden ingezameld. Spaarnelanden staat garant voor professionele service tegen aantrekkelijke tarieven. Heb je vragen over afvalinzameling voor bedrijven of wil je meer informatie? Neem gerust contact op: verkoop@spaarnelanden.nl of bel 023 – 751 72 00.

Is jouw bedrijf op last van de overheid gesloten en bied je geen bedrijfsafval meer aan? Spaarnelanden geeft je de mogelijkheid om de facturering tijdelijk stop te zetten. Het uitstel van facturering geldt voor de hele periode van gedwongen sluiting. Meer informatie? Neem contact op met de afdeling Verkoop: verkoop@spaarnelanden.nl.

Ophaaldata bedrijfsafval tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen haalt Spaarnelanden geen bedrijfsafval op. Hier kan je een andere dag voor aanvragen.

Wil je meer weten? Neem contact op met de afdeling Verkoop via 023 – 751 72 65 of per mail via verkoop@spaarnelanden.nl.