Robert Oosting treedt per 1 september terug als directeur van Spaarnelanden

Geplaatst op: 26 juli 2023

De Raad van Commissarissen van Spaarnelanden NV en directeur Robert Oosting hebben in goed overleg besloten dat hij tijd en ruimte krijgt om zich te oriënteren op zijn toekomst en om de organisatie voor te bereiden op een wisseling van directeur. Per 1 september 2023 zal Oosting zijn resterende vakantiedagen opnemen en aansluitend worden vrijgesteld van werkzaamheden tot het einde van zijn arbeidscontract op 1 maart 2024. In deze periode is hij bereid om ad hoc beschikbaar te zijn voor advies- en overdrachtsactiviteiten.

Het wervingsproces voor de nieuwe directeur loopt conform planning. Ter overbrugging van de periode tussen 1 september en het aantreden van de nieuwe directeur/bestuurder wordt een interim-directeur aangesteld, die parttime, samen met Directie- en Managementteam de dagelijkse leiding van Spaarnelanden op zich neemt. Aandeelhouders Haarlem en Zandvoort alsook de Ondernemingsraad van Spaarnelanden hebben ermee ingestemd om hiertoe huidige commissaris Jan van Betten te benoemen voor een periode van maximaal 4 maanden.

Jan van Betten (1962) werkte na zijn studie rechten bij een aantal beursgenoteerde ondernemingen in binnen- en buitenland. Voordat hij in 2010 zijn eigen onderneming op het gebied van duurzaamheid startte, gaf hij leiding aan de Duitse bedrijven van Reed Elsevier. Naast zijn eigen onderneming, die zich vooral toelegt op leiderschapsontwikkeling in relatie tot duurzaamheid, is Jan bestuurder en toezichthouder bij respectievelijk Stichting The Pollinators en Energiebank Nederland.

In maart ‘24 wordt uiteraard een feestelijk moment georganiseerd rond het afscheid van Robert Oosting, om hem te danken voor zijn jarenlange inzet en om stil te staan bij zijn betekenis voor Spaarnelanden NV.

Marieke van der Werf
Voorzitter Raad van Commissarissen Spaarnelanden NV