Geplaatst op: 10 juli 2023

Let op: veiligheid in parken

Er is nog steeds een risico op vallende takken die tijdens de storm los zijn komen te zitten. Met name als de wind opsteekt kunnen in parken onveilige situaties ontstaan. We adviseren daarom om parken en bossen voorlopig nog te vermijden. Spaarnelanden is met man macht bezig met opruimwerkzaamheden. Vanwege de enorme schade door zomerstorm Poly gaat het nog even duren voordat alle risico’s zijn weggenomen.

Wat kun je zelf doen?

Veel mensen hebben aangegeven te willen helpen met het opruimen van de ravage die zomerstorm Poly veroorzaakte. Dat kan! Je kunt takken verzamelen en op een goed bereikbare plaats neerleggen zodat onze vrachtwagens ze makkelijk mee kunnen nemen. Denk daarbij altijd eerst aan je eigen veiligheid: pas op voor loshangende takken die uit de boom kunnen vallen en zorg dat de verkeerssituatie veilig is. Ook kun je de stoep vegen en het bladafval en kleine takken in de groene gft-containers doen.

Spaarnelanden is hard aan de slag met opruimwerkzaamheden, waarbij de prioriteit ligt bij het  begaanbaar maken van hoofdwegen en paden. Omgewaaide bomen en losgewaaide takken worden door Spaarnelanden verwijderd. De werkzaamheden duren naar verwachting minimaal een aantal dagen.

Zie je loshangende takken in bomen die mogelijk gevaar vormen? Meld het bij Gemeente HaarlemGemeente Zandvoort of bel telefoonnummer: 14023.

Bel bij acuut gevaar met het landelijke alarmnummer: 112.