Jan van Betten nieuwe directeur Spaarnelanden N.V.

Geplaatst op: 12 januari 2024
Geplaatst op: 12 januari 2024

Per 1 februari 2024 wordt Jan van Betten de nieuwe directeur van Spaarnelanden. In september 2023 nam Jan van Betten het stokje als interim-directeur over van directeur Robert Oosting, die na een maximale zittingstermijn van tien jaar afscheid nam. 

Na een carrière bij o.a. Philips en KPN stond Van Betten ruim zeven jaar aan het hoofd van de Duitse bedrijven van Reed Elsevier. In 2010 nam hij afscheid van de corporate wereld en richtte hij duurzaamheidsplatform Nudge op, inmiddels het grootste netwerk voor duurzame innovaties in Nederland. Ook is Van Betten medeoprichter van Stichting The Pollinators: een platform dat lokale initiatieven ondersteunt op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Van april 2021 tot september 2023 was Jan van Betten lid van de Raad van Commissarissen van Spaarnelanden.

Jan van Betten: “Vanuit mijn rol als commissaris heb ik de afgelopen twee jaar al in de keuken van Spaarnelanden kunnen kijken, nu kan ik samen met het team bepalen hoe we onze doelgroepen het beste kunnen bedienen. Spaarnelanden is een prachtige organisatie met meer dan 400 enthousiaste en betrokken medewerkers. Het is een geweldige mogelijkheid om hier richting en sturing aan te geven. Ik zie veel kansen en tegelijk ook uitdagingen, gezien de ontwikkelingen die op ons afkomen. Spaarnelanden staat voor een duurzame leefomgeving voor alle inwoners van Haarlem en Zandvoort. Daar blijven we nu én in de toekomst voor zorgen.”

De Raad van Commissarissen van Spaarnelanden begeleidde de werving van de nieuwe directeur en zorgde voor afstemming met de aandeelhouders.
Voorzitter Marieke van der Werf zegt hierover: “Wij zijn blij dat Jan van Betten ‘ja’ heeft gezegd tegen deze functie. Met Van Betten krijgt Spaarnelanden een directeur die ruime ervaring heeft in het aansturen van meerdere divisies tegelijk; iemand die de regio kent en bekend is met het netwerk. Zijn inzet voor duurzaamheid en burgerparticipatie sluit naadloos aan bij de missie van Spaarnelanden.” De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders wensen hem veel succes en kijken uit naar de samenwerking.”