Afvalinzameling rond de feestdagen

Geplaatst op: 28 november 2023

Tijdens de feestdagen zijn er wijzigingen in de afvalinzameling. Mogelijk heeft dit gevolgen voor het aanbieden van je container.

Wijzigingen in de afvalinzameling

Op maandag 25 en dinsdag 26 december 2023 en maandag 1 januari 2024 is er geen inzameling van gft- en duocontainers. De inzameling wordt ingehaald op zaterdag 23 december, zondag 24 december en zaterdag 30 december.

Meer informatie hierover is (per adres) te vinden in de afvalwijzer. Via de app ‘afvalwijzer Spaarnelanden’ (iOS/Android) is het ook mogelijk om herinneringen te ontvangen voorafgaand aan de inzameldagen.

Ophaalafspraken voor grof huishoudelijk afval en de Recycletas zijn niet mogelijk tussen maandag 25 december en maandag 1 januari.

Milieuplein

Het Milieuplein in Haarlem en Spaarnelanden locatie Zandvoort (Remise) zijn gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december 2023 en op maandag 1 januari 2024. Ook de milieustraat Heemstede en Bloemendaal zijn dan gesloten. Op alle andere dagen gelden de reguliere openingstijden.

Op woensdag 27 december is er geen inzameling van klein chemisch afval (KCA) op de Remise.

Recyclewagen

De Recyclewagen staat niet op locatie van maandag 25 december 2023 tot en met 14 januari 2024. Vanaf 15 januari gelden de reguliere locaties en tijden voor de Recyclewagen.

Klantenservice

De Klantenservice is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december 2023 en op maandag 1 januari 2024.

Kerstbomeninzameling

Na de feestdagen kun je je kerstboom inleveren bij het Milieuplein in Haarlem en Spaarnelanden locatie Zandvoort (Remise). Samen met de gemeente Haarlem en de gemeente Zandvoort organiseert Spaarnelanden jaarlijks een kerstbomenactie. Kinderen t/m 15 jaar kunnen in Haarlem op woensdag 3 en 10 januari en in Zandvoort op woensdag 10 januari kerstbomen inleveren en maken daarmee kans op leuke prijzen! Lees hier meer over de actie.

Jaarwisseling

Om schade te voorkomen sluit Spaarnelanden van donderdag 28 december tot maandag 1 januari een aantal prullenbakken en containers af. Zo voorkomen we brand en schade aan de containers door vuurwerk.

De zelfpersende afvalbakken in het centrum van Zandvoort, bij het station en op de boulevard worden ook afgesloten. Ter vervanging worden tijdelijk rolcontainers geplaatst.