Start verwijderen stobben

Datum: 11 september 2018

In opdracht van de gemeente Haarlem is Spaarnelanden gestart met het verwijderen van stobben. Een stobbe is de boomstronk die in de grond is achtergebleven na het kappen van een boom. De werkzaamheden starten in Haarlem-Noord, erna zijn de andere stadsdelen aan de beurt. Bij het verwijderen van de stobbe en bij het aanleggen van een nieuw plantgat kan er overlast ontstaan voor omwonenden. Spaarnelanden beperkt de overlast zoveel mogelijk.

Na het verwijderen van de stobbe legt Spaarnelanden een groeiplaats aan voor een nieuw te planten boom. In het nieuwe plantseizoen plant Spaarnelanden op deze plekken nieuwe bomen. Het plantseizoen loopt van november 2018 tot april 2019, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het kan voorkomen dat er na het verwijderen van de stobbe geen nieuwe boom geplant wordt in verband met kabels en leidingen in de grond. Spaarnelanden plant de boom dan op een andere locatie in Haarlem.   


Stobbe niet op de lijst 

In het overzicht zijn de stobben te vinden die verwijderd worden. Inwoners die een stobbe missen op de lijst kunnen dit doorgeven aan Spaarnelanden via info@spaarnelanden.nl of 023-7517200 (maandag t/m vrijdag van 08:00 – 16:30).