Afvalwijzer nu ook beschikbaar als app

Datum: 26 november 2018

Haarlemmers kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwe digitale afvalwijzer app voor smartphones en tablets. In de app kunnen zij snel en eenvoudig zien wanneer hun afval in 2018 wordt ingezameld.

De 'afvalwijzer Spaarnelanden' app toont net zoals de afvalwijzer online de dichtstbijzijnde glas-, papier- textiel- en plasticcontainers en bevat informatie over afvalscheiding. De nieuwe afvalwijzer app is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. 

Herinnering instellen

De 'afvalwijzer Spaarnelanden' app is verkrijgbaar voor iOs (via de App Store), Android (via de Play Store). Via instellingen in het menu is het ook mogelijk een herinnering te ontvangen wanneer de container aan de weg gezet kan worden.

Na het invullen van postcode en huisnummer is te zien welke afvalstromen je kunt scheiden en op welke dagen papier en PBD (plastic, blik en drinkpakken), gft en etensresten en restafval aan huis opgehaald worden. Op een kaart zijn de dichtstbijzijnde locaties van de ondergrondse restafvalcontainers en openbare containers te zien. Via linkjes in de app kun je bovendien zien welk afval waar hoort in de afvalwegwijzer en kun je een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval.