Kerstbomenactie Zandvoort

Datum: 29 december 2021

Dit jaar organiseert Spaarnelanden weer een kerstbomenactie in gemeente Zandvoort. Op woensdag 12 januari 2022 - tussen 13.00 en 15.30 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties oude kerstbomen brengen. Het doel van de actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost en bio-brandstof. 

Locaties

Dit jaar zijn er drie locaties waar de kerstbomen ingeleverd kunnen worden. Twee in Zandvoort en één in Bentveld. Kerstbomen kunnen door inwoners worden ingeleverd op de volgende locaties:
  • Zandvoort: Spaarnelanden locatie Zandvoort - Remise Kamerlingh Onnesstraat 20
  • Zandvoort: Schuitengat achter Dirk van den Broek
  • Bentveld: Bramenlaan ter hoogte van de Bodaan 
Komt u met (kleine) kinderen? Begeleid ze dan zoveel mogelijk met één volwassene.
  

Maatregelen vanwege corona

In verband met corona neemt Spaarnelanden op deze locaties maatregelen, zodat iedereen zijn boom veilig kan inleveren. Zo zorgen we op alle locaties voor een looproute met eenrichtingsverkeer, plaatsen we hekken om voldoende afstand te waarborgen en gebruiken onze medewerkers beschermingsmiddelen wanneer nodig.
   

Kom met de fiets

Kom zoveel mogelijk lopend of met de (elektrische) fiets. Inwoners die met een voertuig willen komen kunnen dit alleen doen met een personenwagen, zonder aanhanger. Kom alleen met de auto als het niet anders kan. Andere voertuigen zijn niet welkom. Zo kunnen we de doorstroming op de locaties in goede banen te leiden.
  

50 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen kinderen tot 16 jaar € 0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op een VVV cadeaubon van 5 euro. De winnaars van de cadeaubonnen worden op maandag 17 januari 2022 bekend gemaakt op de website van Spaarnelanden. Bewaar je lootje goed en controleer zelf of het lot een winnend nummer heeft. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle informatie en de inzamellocaties zijn te vinden op:  www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.
  

Trekking winnende loten

De trekking van de winnende loten is op maandag 17 januari 2022. De uitslagen zijn die dag vanaf 13.00 uur te vinden via www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie. De winnaars dienen zich uiterlijk zondag 23 januari 2022 te melden door een foto van het lootje te mailen naar zandvoort@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.