Afvalkalender van 2021 in online afvalwijzer - Zandvoort

Datum: 16 december 2020

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Zandvoort hun afvalkalender vinden in de online afvalwijzer van Spaarnelanden. De gemeente verspreidt geen papieren afvalkalender meer.

Afvalwijzer, ook als app

In de afvalwijzer is na het invullen van postcode en huisnummer te zien welke afvalstromen inwoners kunnen scheiden, op welke dagen rolcontainers worden geleegd en waar de dichtstbijzijnde onder- en bovengrondse containers staan. Voor smartphones en tablets is er de app ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ beschikbaar. 

Met de online afvalwijzer en de app kan Spaarnelanden inwoners sneller informeren als er wijzigingen zijn. Zo blijft de informatie actueel. Bovendien is de afvalwijzer een handige verzamelplaats van allerlei informatie rond afvalinzameling en -scheiding. Ook past de digitalisering bij het duurzame beleid dat de gemeente en Spaarnelanden voeren om afval te verminderen.

Toch liever een papieren afvalkalender?

In de afvalwijzer vinden inwoners een kalender waarin staat op welke dagen hun rolcontainers worden geleegd. Inwoners kunnen de afvalkalender zelf eventueel gemakkelijk uitprinten of opslaan op de computer. Een papieren versie van de afvalkalender is op aanvraag nog te verkrijgen bij de Klantenservice van Spaarnelanden via info@spaarnelanden.nl of 023-7517200. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.