Start onderhoud kunstgrasondergronden op speellocaties

Datum: 13 juli 2020

Deze week start Firma Griekspoor, in opdracht van Spaarnelanden, met onderhoud aan de ondergronden van speellocaties. Er wordt gemiddeld 19000 m2 kunstgrasondergrond van Haarlemse speellocaties gereinigd en ingestrooid met nieuw instrooizand.

Door het reinigen van de kunstgrasondergronden wordt de levensduur van het kunstgras verlengd en gaat dit onkruid- en mosgroei tegen. De werkzaamheden starten half juli en duren naar verwachting 2 tot 3 weken. De speellocaties kunnen tijdens de werkzaamheden tijdelijk niet gebruikt worden.
 

Veilige ondergrond

In Haarlem hebben de meeste speellocaties een valdempende ondergrond van kunstgras. Zo’n ondergrond is opgevuld met zand. Door regen, wind en andere omstandigheden kan de dempende toplaag worden aangetast. Het kunstgras kan bovendien glad worden vanwege alg- en mosvorming.
 
Om ervoor te zorgen dat de ondergrond veilig blijft, worden de grasmatten met een speciale machine opgeborsteld en gereinigd. Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder kan voorkomen.