Corona-afval: bij het restafval

Datum: 07 mei 2020

Spaarnelanden roept inwoners op om corona-afval in de restafvalbak te gooien. De laatste tijd treft Spaarnelanden corona-afval aan in de afvalstromen voor papier & karton en PBD (Plastic, (Blik) en Drinkpakken). Corona-afval zorgt voor vervuiling van de afvalstroom en levert gevaar op voor de gezondheid van medewerkers van Spaarnelanden.

Corona-afval

Afval zoals mondkapjes, papieren zakdoekjes, latex/plastic handschoenen en andere beschermingsmiddelen vallen onder het restafval en mogen dus niet bij het papier & karton of PBD (Haarlem) of PD (Zandvoort) ingeleverd worden.

Bij het restafval: plastic/latex handschoenen, mondkapjes, papieren zakdoekjes, doordrukverpakkingen van medicijnen, plastic overalls.

Bij het Plastic, (Blik) en Drinkpakken (PBD): lege zeepverpakkingen, lege plastic medicijnpotjes, lege flacons van desinfectiemiddel

Bij twijfel welk afval waar mag, kunnen inwoners de Afvalwegwijzer van Spaarnelanden raadplegen.