Wat gaat er veranderen in Zandvoort? 

Datum: 28 april 2020

Voor alle inwoners komen er meer mogelijkheden om afval te scheiden. Zie hier de veranderingen voor bewoners van laagbouwwoningen (met tuin) en van hoogbouwwoningen zoals flats of woningen zonder tuin. 

Woont u in een laagbouwwoning met een voor- of achtertuin met achterom en heeft u nu rolcontainers aan huis? Dan krijgt u dit jaar in juni een duocontainer. Deze rolcontainer bestaat uit twee vakken, een vak voor plastic, blik en drinkpakken (PBD) en een vak voor papier en karton. Spaarnelanden zorgt dat papiercontainers worden ingenomen en dat duocontainers worden verstrekt. Woont u in een appartement, bovenwoning of woning zonder (toegankelijke) tuin met voor- of achterom? Dan gaat u gebruikmaken van containers voor grondstoffen en restafval in de wijk. Dit zijn onder- en bovengrondse containers. 

In Zandvoort staan op dit moment op verschillende plekken ondergrondse containers voor restafval. Spaarnelanden bouwt een aantal van deze containers om, zodat ze geschikt zijn voor de inzameling van grondstoffen zoals plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) en papier/karton. Daarnaast plaatst Spaarnelanden een aantal nieuwe grondstoffencontainers en containers op standaard voor de inzameling van groente-, fruit en tuinafval (gft) en etensresten. 

Voor de ondergrondse containers voor restafval ontvangt u een afvalpas om de container te openen.