Dienstverlening Spaarnelanden gaat door

Datum: 17 maart 2020

Spaarnelanden blijft voor Haarlem en Zandvoort het afval inzamelen, de parkeergarages blijven open en urgente meldingen of calamiteiten worden afgehandeld. Ook het Milieuplein en de fietsenstalling op het centraal station blijven tot nader bericht geopend. De kantoorvestigingen zijn tijdelijk minder bereikbaar. Om haar werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren, heeft Spaarnelanden vorige week haar noodplan voor een pandemie in werking gesteld.

Inwoners kunnen bijdragen

Spaarnelanden verzoekt inwoners om rolcontainers de avond voorafgaand aan de ophaaldag aan de straat te plaatsen. Ook de ondergrondse containers kunnen mogelijk eerder worden geleegd. Het is mogelijk dat inwoners hier enige (geluids)hinder van kunnen ondervinden. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk omdat medewerkers van Spaarnelanden met ingang van deze week aangepaste werktijden hebben. Dat wil onder andere zeggen dat teams op wisselende tijden starten om zo de samenkomst van veel medewerkers te vermijden.

Dienstverlening zoveel mogelijk online

Inwoners van Haarlem en Zandvoort worden gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van de online dienstverlening. Dat kunnen zij doen via e-mail, de website www.spaarnelanden.nl en social media. Telefonisch contact blijft ook mogelijk. Afvalpassen worden tijdelijk alleen per post bezorgd. En bezoek aan kantoorlocaties van Spaarnelanden vindt alleen op afspraak plaats.

Actuele informatie op de website

Om de belangrijkste activiteiten uit te blijven voeren, moeten sommige activiteiten of evenementen tijdelijk worden opgeschort. Spaarnelanden houdt inwoners op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via de website www.spaarnelanden.nl. Samen zorgen we voor een schone en leefbare stad!