Spaarnelanden neemt afvalinzameling in Zandvoort over

Datum: 22 januari 2020

Per 1 februari 2020 neemt Spaarnelanden de afvalinzameling van huishoudens in de gemeente Zandvoort over van GP Groot. Vanaf deze datum kunnen inwoners van de badplaats bij Spaarnelanden ook terecht voor het maken van een afspraak voor het ophalen van grof huishoudelijk afval of elektrische apparaten.

Digitale Afvalwijzer 

Vanaf 15 januari 2020 is er voor inwoners van de gemeente Zandvoort een digitale afvalwijzer beschikbaar. Na het invullen van postcode en huisnummer kunnen zij snel en eenvoudig zien welk afval in welke container hoort en op welke dagen afval aan huis ingezameld wordt. Voor smartphones en tablets is er de ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ app voor Android en voor iOS beschikbaar.

Grof huishoudelijk afval 

Grof huishoudelijk afval, zoals meubels, vloerbedekking en elektrische apparaten kunnen inwoners van gemeente Zandvoort zelf wegbrengen naar ons Milieuplein in Haarlem. Het is ook nog steeds mogelijk om dit te brengen naar de Milieustraten in Heemstede en Bloemendaal. Een deel van het grof huishoudelijk afval, zoals asbest, elektrische apparaten, klein chemisch afval en vlakglas, kan men brengen naar de Remise in Zandvoort. In de digitale afvalwijzer staat welk afval waar gebracht kan worden. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van onze gratis aanhangerservice.

Afspraak grof huishoudelijk afval

Uiteraard kunnen inwoners ook een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval. Dit kan via de digitale afvalwijzer of telefonisch via onze Klantenservice. In de afvalwijzer staan ook de aanbiedregels voor grof huishoudelijk afval. 

Afspraak elektrische apparaten

Voor het kosteloos ophalen van elektrische apparaten zwaarder dan 10 kilo maakt men een aparte afspraak via de digitale afvalwijzer. Bij stap vier kiezen inwoners voor ‘Elektrische apparaten’ ipv ‘Grof huishoudelijk afval’. Deze apparaten kunnen niet tegelijk aanboden worden met het overige grof huishoudelijk afval. 


 

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Spaarnelanden via info@spaarnelanden.nl of 023-75 17 200.  Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur.