Kerstbomenactie Haarlem op 8 en 15 januari 2020

Datum: 02 januari 2020

Kerstbomenactie Haarlem op 8 en 15 januari 2020

Net als voorgaande jaren organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden begin 2020 de kerstbomenactie. Op 8 en 15 januari 2020 - tussen 12.30 en 16.00 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk voorkomen dat afgedankte kerstbomen rondslingeren in de stad. Dat zorgt voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. 

40 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. De uitslag van de loting is terug te vinden op de website van Spaarnelanden. 
Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle inzamellocaties van de actie zijn hier te vinden. Ook op het Milieuplein kunnen bewoners hun kerstboom inleveren (deze locatie doet niet mee met de actie).

Trekking winnende lot Superprijs

De trekking van de winnende loten en de Superprijs is op dinsdag 21 januari 2020. De uitslag is die dag vanaf 13.00 uur hier te vinden. De winnaar dient zich vรณรณr dinsdag 28 januari 2020 te melden via communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep.

Prijsuitreiking

Op woensdag 5 februari 2020 om 10.00 uur reikt Merijn Snoek, wethouder van Openbare Ruimte en Groen, in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis de prijs uit aan de winnende klas. 

Inzamelen bomen

Let op: ingezamelde bomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht bomen te verwijderen in voortuinen en op straat in verband met brandgevaar.