Verkeersmaatregelen sinterklaasintocht 2019

Datum: 13 november 2019

Op zondag 17 november 2019 vindt de Sinterklaasintocht plaats in het centrum van Haarlem. Om dit mogelijk te maken, zet Spaarnelanden in opdracht van de gemeente Haarlem een gedeelte van het centrum af. De intocht start om 13.00 uur aan het Spaarne voor de Koudenhorn tegenover de Valkestraat. De stoet vertrekt op deze hoogte via het Donkere Spaarne en de Gedempte Oude Gracht richting de Grote Markt.

Afsluitingen zondag 17 november

In opdracht van de gemeente Haarlem zet Spaarnelanden het gebied rondom de Grote Houtstraat en de Gedempte Oude Gracht af voor verkeer. Ook de Papentorenvest is afgesloten. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De Catharijnebrug is van 12.00-14.00 uur gesloten.

Parkeren

Op de Koudenhorn geldt op 17 november 2019 een parkeerverbod van 07.30 tot 18.00 uur. Dit wordt aangegeven met bebording. Parkeergarage De Appelaar is die dag niet bereikbaar tussen 12.00 en 14.00 uur. Andere parkeergarages in het centrum blijven gewoon bereikbaar.

Voor bezoekers die met de fiets komen worden extra fietsenstallingen geplaatst op de Koudenhorn en langs het Donkere Spaarne.