Spaarnelanden gestart met onderhoud aan speelvelden

Datum: 09 september 2019

In opdracht van Spaarnelanden is Firma KSP gestart met onderhoud aan de ondergrond van speelvelden. Er wordt gemiddeld 16.000 m2 kunstgrasondergrond van Haarlemse speellocaties gereinigd en ingestrooid met nieuw zand.

Door het reinigen van de kunstgrasondergronden wordt de levensduur van het kunstgras verlengd en gaat dit onkruid en mos groei tegen. De werkzaamheden zijn in augustus gestart en duren naar verwachting 2 tot 3 weken. De speellocaties kunnen tijdens de werkzaamheden tijdelijk niet gebruikt worden.

Veilige ondergrond

In Haarlem hebben de meeste speellocaties een valdempende ondergrond van kunstgras. Zo’n ondergrond is opgevuld met zand. Door regen, wind en andere omstandigheden kan de dempende toplaag worden aangetast. Het kunstgras kan bovendien glad worden vanwege alg- en mosvorming.
 
Om ervoor te zorgen dat de ondergrond veilig blijft, worden de grasmatten met een speciale machine opgeborsteld en gereinigd. Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder kan voorkomen.