Reinigen zand speellocaties

Datum: 14 juni 2019

Op vrijdag 14 juni 2019 is Spaarnelanden, in opdracht van de gemeente Haarlem, begonnen met het reinigen van de zandondergrond van 14 speellocaties. De werkzaamheden zijn naar verwachting binnen 5 dagen afgerond.

Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder kan voorkomen. Tijdens de werkzaamheden ontstaat er geen direct gevaar. Uitvoerende medewerkers attenderen de kinderen erop dat ze tijdens de werkzaamheden niet kunnen spelen op de locatie.

Veilige ondergrond

Speeltoestellen hebben zand als ondergrond, omdat dit valdempend is. Het zand wordt met een speciale machine tot 40 cm diep gereinigd. Afval, zoals sigarettenpeuken, glasscherven en uitwerpselen, worden uit het zand gefilterd en daarna wordt het zand omgewerkt. Daardoor wordt stankoverlast verminderd en worden bacteriën afgebroken. Zo is het zand weer veilig en hygiënisch om op te spelen.