Leerlingen van O.B.S. de Piramide maken Europawijk schoon

Datum: 08 mei 2019

Op dinsdag 7 mei jl. hebben de groepen 5, 6 en 7 van OBS de Piramide Haarlem onder leiding van o.a. de afvalcoaches van Spaarnelanden maar liefst 42 zakken zwerfafval opgeruimd!

Na het schoonmaken kregen de kinderen nog de gelegenheid om vragen te stellen aan de afvalcoaches over afval en zwerfafval. Als dank voor het harde werk kregen de kinderen allemaal een lekker stuk vers fruit aangeboden door Vomar Belgielaan en Karaman Supermarkt. 

Snoeproute Rudolf Steiner College 

Niet alleen de straten werden flink opgeruimd, ook de zogenaamde snoeproute van het Rudolf Steiner College Haarlem is onder handen genomen. Leerkracht Simanto Dragtsma en zijn leerlingen gaven aanwijzingen hoe de Belgiëlaan vanaf de Vomar handiger ingericht kon worden. Spaarnelanden heeft afvalbakken op andere plekken gehangen, speciale stoeptegels neergelegd en op afvalbakken posters geplakt om ze extra te laten opvallen. 

Partners

De actie is door Spaarnelanden georganiseerd in samenwerking met Handhaving Haarlem, Wijkraad Europawijk, O.B.S. De Piramide, Rudolf Steiner College, Oman Toker van supermarkt Karaman, Vomar Belgiëlaan, de woningcorporaties Elan Wonen, Ymere en Pré Wonen, Dock Haarlem en het Buurtbedrijf.

Foto: Paul Vreeker - United Photos