Winnaars kerstbomenactie 2019 nemen prijs in ontvangst

Datum: 30 januari 2019

De dolgelukkige Isabella Stringer en Esmee Beck kregen op woensdag 30 januari jl. de Superprijs van de Kerstbomenactie uitgereikt!

De dolgelukkige Isabella Stringer en Esmee Beck kregen op woensdag 30 januari jl. op het stadhuis uit handen van wethouder Merijn Snoek (Openbare Ruimte) een cheque ter waarde van € 500,- uitgereikt. De kinderen verzamelden afgelopen maand 19 kerstbomen en leverden deze in tijdens de kerstbomenactie op 3 en 9 januari 2019. Tussen de lootjes die ze voor de bomen kregen bleek het winnende lot te zitten waarmee zij de Superprijs van € 500,- wonnen.

Isabelle en Esmee zitten in groep 6B van O.B.S. de Zuidwester. De meisjes hebben besloten om van de prijs in het voorjaar een klasse uitje te organiseren. Wat ze gaan doen blijft nog even een verassing voor hun klasgenootjes.

12.789 bomen

Met de kerstbomenactie, die jaarlijks in de gemeente Haarlem wordt georganiseerd, haalden kinderen dit jaar in totaal 12.789 bomen op. Voor iedere boom ontvingen de kinderen een lot en € 0,40. Met de loten maakten ze kans op een VVV-bon ter waarde van €10,- en de Superprijs ter waarde van €500,-. Het doel van de kerstbomenactie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan slingeren door de stad. De ingezamelde kerstbomen zijn versnipperd en verwerkt tot compost.