Het Milieuplein is vanaf 13.00 uur weer geopend

Datum: 08 januari 2019

Wegens storm was het Milieuplein vanmorgen om veiligheidsredenen gesloten.

UPDATE 09:35: DE ONDERGRONDSE CONTAINERS WORDEN INMIDDELS WEER GELEEGD


Deze containers worden met een kraanwagen geleegd; de storm levert veiligheidsrisico’s op. Zodra het weer het toelaat, worden de ondergrondse containers weer geleegd.

Milieuplein

Het Milieuplein van Spaarnelanden is vanaf 13.00 uur onder voorbehoud weer geopend. Op de website van Spaarnelanden is te zien of het Milieuplein open of gesloten is. Bij twijfel kan er ook even worden gebeld met Spaarnelanden via tel. 023 - 75 17 200.


Veiligheid voorop

Spaarnelanden stelt de veiligheid voor bezoekers en medewerkers van het Milieuplein voorop. Als VCA**-gecertificeerde organisatie (VGM Checklist Aannemers) zijn de richtlijnen voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu toonaangevend in de werkwijze van Spaarnelanden.

Op het Milieuplein worden voornamelijk grote afvaldelen uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht invliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen. Daarom is bepaald dat het Milieuplein wordt gesloten bij windkracht 7 en hoger. Bij windstoten rond windkracht 7 wordt nader bepaald of de veiligheidssituatie voldoende stabiel is om de poorten open te houden.
 
In geval van storm tijdens openingstijden is er altijd iemand aanwezig om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt het Milieuplein weer opengesteld voor bezoekers.