Jonge eendjes in Haarlem veiliger dankzij eendentrappetjes

Datum: 18 december 2017

Langs de Zomervaart en bij de Diakenhuisbrug in Haarlem zijn eendentrappetjes geplaatst. Jonge eendjes en andere dieren, zoals kikkers en padden kunnen zo veilig het water verlaten. De komende weken worden de eendentrappetjes ook aan de Richard Holkade, de Crayenesterlaan, de Vijverlaan en in het Reinaldapark geplaatst.

Bij de gemeente Haarlem kwamen de afgelopen jaren meldingen binnen over jonge eenden die door de beschoeiing het water niet meer uit konden. Vaak overleven ze dit niet. Daar wilde de gemeente wat aan doen.

Het plaatsen van de eendentrappetjes is onderdeel van het Ecologisch Uitvoeringsprogramma, een groot pakket aan maatregelen om de natuur in Haarlem een flinke impuls te geven. Hier werken de gemeente Haarlem en Spaarnelanden aan in samenwerking met Landschap Noord-Holland.