Spaarnelanden treft voorbereidingen voor beter begaanbare strooiroutes

Datum: 13 november 2017

In opdracht van de gemeente Haarlem treft Spaarnelanden deze week voorbereidingen om de strooiroutes in de stad beter begaanbaar te maken. (Fiets)palen en vluchtheuvels worden weggehaald om ervoor te zorgen dat strooiwagens hun werk kunnen doen als het glad is. Ook wordt de stad voorzien van zoutbakken.

De palen die Spaarnelanden weghaalt, zijn verzinkaar. Deze palen worden verwijderd, omdat ze bij vorst niet in de grond kunnen zakken. Ook haalt Spaarnelanden een aantal vluchtheuvels weg, om de doorgang van de strooiwagens te kunnen garanderen. Na afloop van het gladheidseizoen, 1 april 2018, worden de palen en vluchtheuvels weer teruggeplaatst.

Zoutbakken

De zoutbakken worden geplaatst bij onder meer bruggen, pleinen en andere locaties waar het snel glad is. Door het plaatsen van deze zoutbakken kunnen inwoners een handje helpen met strooien. Wanneer de kisten leeg of stuk zijn, kan dit, onder vermelding van het nummer dat op de bak staat, worden gemeld bij Spaarnelanden via 023-7517200 of info@spaarnelanden.nl. De kist wordt dan vervangen of bijgevuld.

Gratis strooizout

Haarlemmers kunnen bij het Milieuplein van Spaarnelanden (Ir. Lelyweg 51, ma. t/m vr. 08.00-15.30 uur en di. 08.00-20.00 uur) gratis strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt. Hiervoor dienen ze zelf een emmer of plastic zak mee te nemen.