Wegens storm is het Milieuplein gesloten en worden er geen ondergrondse containers geleegd

Datum: 05 oktober 2017

UPDATE 5 oktober 13.30 uur: het Milieuplein is inmiddels weer geopend en ondegrondse containers worden weer geleegd.

Wegens storm en in verband met veiligheid is besloten om op dit moment geen ondergrondse containers in Haarlem te legen. Het gaat om ondergrondse containers voor restafval, papier, plastic, glas en textiel. Deze containers worden met een kraanwagen geleegd; de storm levert veiligheidsrisico’s op.

Milieuplein
Het Milieuplein van Spaarnelanden is vandaag ook gesloten tot nader bericht. Op de website van Spaarnelanden is te zien of het Milieuplein open of gesloten is. Bij twijfel kan er ook even worden gebeld met Spaarnelanden via tel. 023 - 75 17 200.

Veiligheid voorop
Spaarnelanden stelt de veiligheid voor bezoekers en medewerkers van het Milieuplein voorop. Als VCA**-gecertificeerde organisatie (VGM Checklist Aannemers) zijn de richtlijnen voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu toonaangevend in de werkwijze van Spaarnelanden.

Op het Milieuplein worden voornamelijk grote afvaldelen uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht invliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen. Daarom is bepaald dat het Milieuplein wordt gesloten bij windkracht 7 en hoger. Bij windstoten rond windkracht 7 wordt nader bepaald of de veiligheidssituatie voldoende stabiel is om de poorten open te houden.
 
In geval van storm tijdens openingstijden is er altijd iemand aanwezig om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt het Milieuplein weer opengesteld voor bezoekers.