Ambassadeurs van start!

Datum: 01 april 2016

Veertien inwoners van Schalkwijk mogen zich officieel ‘ambassadeur’ van Spaarnelanden noemen. Op 31 maart jl. ontvingen zij een certificaat na afronding van de speciale training die zij hiervoor volgden.

De ambassadeurs zijn opgeleid om de extra oren en ogen van Spaarnelanden in hun wijk te zijn. Ze melden zaken die beter kunnen, zoals een losse stoeptegel of zwerfvuil, en zijn het aanspreekpunt voor buurtbewoners met vragen over bijvoorbeeld afvalscheiding. Zo maken we het mogelijk dat burgers een stukje eigen verantwoordelijkheid nemen in het schoon en netjes houden van de openbare ruimte.

Het ambassadeursproject in Schalkwijk is een pilot. Spaarnelanden streeft ernaar om 200 ambassadeurs te hebben in 2018. Dit kunnen mensen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een handicap of uitkering maar ook gepensioneerden of andere betrokken inwoners. Ambassadeurs werken in de wijk samen met de wijkteams van Spaarnelanden.

Win-winsituatie
Het is een win-winsituatie.’ zegt Robert Oosting, directeur van Spaarnelanden. ‘De ambassadeurs dragen actief bij aan een prettige leefomgeving en hebben de kans zich te ontwikkelen door de begeleiding die zij krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een coach of door cursussen en trainingen. Spaarnelanden maakt hiermee werk van participatie en de maatschappelijke rol die wij willen vervullen in Haarlem. Daarnaast is het voor ons een manier om meer in contact komen met inwoners en een nog betere service te leveren.’