Meldingen

Volle containers hoeft u niet te melden. We zijn op de hoogte van de extreme hoeveelheid afval en werken met man en macht om alle containers zo snel mogelijk te legen. Dinsdag 2 juni 2020: i.v.m. een technische storing kan het iets langer duren voordat wij restafvalcontainers legen dan u van ons gewend bent. Wij doen er alles aan om dit z.s.m. op te lossen. Excuses voor het ongemak.
 

Afvalinzameling gaat door tijdens crisis

Spaarnelanden blijft het afval inzamelen (behalve op feestdagen). Houd rekening met lange wachttijden op het Milieuplein en stel uw bezoek zoveel mogelijk uit. Komt u wel langs, kom dan ruim voor sluitingstijd, anders loopt u het risico dat we u niet meer kunnen toelaten.
 

Wachttijden Klantenservice

Momenteel zijn wij door extreme drukte minder goed bereikbaar. Wij verzoeken u zoveel mogelijk te regelen via onderstaand menu 'snel naar'. 

Afvalwijzer en Grof afval

Wilt u graag weten wanneer uw afval wordt ingezameld of wilt u een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval? Ga dan naar de afvalwijzer!

Dienstverlening Spaarnelanden blijft doorgaan tijdens pandemie corona

 

Spaarnelanden houdt de vitale functies in de leefomgeving van zowel Haarlem als Zandvoort in de lucht. Spaarnelanden blijft het afval inzamelen, de parkeergarages blijven open en urgente meldingen of calamiteiten worden afgehandeld. Ook het Milieuplein en de fietsenstalling op het station blijven tot nader bericht geopend. De kantoorvestigingen zijn tijdelijk minder bereikbaar. Spaarnelanden heeft om dit te kunnen garanderen vorige week haar noodplan voor een pandemie in werking gesteld. Dit betekent dat er wijzigingen in de dienstverlening zijn. De belangrijkste informatie vindt u hier.


Bedrijfsafval

Is uw zaak op last van de overheid gesloten en biedt u daarom geen bedrijfsval meer aan? Spaarnelanden biedt u de mogelijkheid om de facturering tijdelijk stop te zetten. Het uitstel van facturering geldt voor de hele periode van gedwongen sluiting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop via verkoop@spaarnelanden.nl.


Gratis parkeren voor mensen met cruciaal beroep

Werknemers die een cruciaal beroep uitoefenen, niet thuis kunnen werken en met de auto naar hun werk moeten, mogen tot 1 juli 2020 gratis parkeren in Haarlem. Voor de gemeentelijke parkeergarages kan een pas worden aangevraagd. Voor de betaald parkeerzones buiten het centrum kan een tijdelijke vergunning worden verkregen. Meer informatie

Rolcontainers aan de weg

Medewerkers hebben met ingang van maandag 16 maart 2020 aangepaste werktijden om de samenkomst van mensen te spreiden. Spaarnelanden vraagt daarom inwoners hun rolcontainers de avond van tevoren aan de straat te plaatsen. Ook ondergrondse containers kunnen eerder worden geleegd.  

Locaties Haarlem en Zandvoort tijdelijk minder toegankelijk

In verband met de veiligheid van inwoners en medewerkers van Spaarnelanden zijn de deuren van de locaties aan de Minckelersweg 40, Ir. Lelyweg 49 in Haarlem en de Kamerlingh Onnesstraat 20 in Zandvoort vanaf maandag 16 maart 2020 gesloten. Inwoners kunnen nog wel op afspraak bij de kantoorlocaties terecht. Spaarnelanden helpt inwoners graag verder via de website www.spaarnelanden.nl, per telefoon of e-mail. Ook zijn we via social media bereikbaar voor vragen.
We verzoeken inwoners alleen te bellen voor spoedvragen en voor andere vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van de website:

  • Het maken van een melding over schade aan ondergrondse containers, een storing of afval naast de ondergrondse containers kan via deze link.
  • Het maken van een melding over de openbare ruimte in Haarlem kan via deze link.

Aanvragen nieuwe afvalpas via e-mail

Het is niet mogelijk om een nieuwe afvalpas op te halen bij de kantoorlocaties. Voor het aanvragen van een nieuwe afvalpas kunnen inwoners mailen naar info@spaarnelanden.nl onder vermelding van straatnaam en huisnummer. Na ontvangst van de betaling op IBAN: NL32 BNGH 0285 1157 58 t.n.v. Spaarnelanden (o.v.v. uw straatnaam en huisnummer) sturen wij de afvalpas naar het opgegeven adres.


Afvalinzameling gaat door en Milieuplein Haarlem is open

Tot nadere berichtgeving blijft Spaarnelanden afval en grof huishoudelijk afval ophalen. Voor het maken van een afspraak voor grof huishoudelijk afval verzoeken wij inwoners om gebruik te maken van de website. Het Milieuplein Haarlem is tot nadere berichtgeving geopend. Lees hier over de aanvullende maatregelen.
Let op! Vanaf maandag 6 april 2020 is de Milieustraat in Bloemendaal weer geopend. Inwoners van gemeente Zandvoort kunnen online een  afspraak te maken. Meer informatie>

Corona-afval

Spaarnelanden roept inwoners op om corona-afval in de restafvalbak te gooien. Meer informatie. 

Uitleen aanhangers stopgezet

De uitleen van aanhangers is voorlopig stopgezet t/m 31 mei 2020. Gemaakte reserveringen worden geannuleerd.


Wijzigingen fietsenstallingen

De fietsenstalling op de Botermarkt is vanaf maandag 16 maart tot nadere berichtgeving gesloten. De fietsenstallingen aan de Smedestraat en de Tempeliersstraat hebben gewijzigde openingstijden. Smedestraat: ma. t/m za. van 09.00 tot 19.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Tempeliersstraat: ma. t/m za. van 07.00 tot 19.00 uur en zondag gesloten. De NS-fietsenstalling CarrΓ© is vanaf zaterdag 21 maart 2020 gesloten. Staat uw fiets nog in de NS-fietsenstalling? Dan kunt u deze op donderdag 26 maart 2020 tussen 09.00 tot 11.00 uur ophalen.


Spaarneveer

De vrijwilligers van het Spaarneveer behoren tot de risicogroep en zijn vatbaarder voor het coronavirus. Daarom is besloten om het Spaarneveer uit de vaart te halen tot nadere berichtgeving.


Compostdag

De landelijke Compostdag is uitgesteld tot een later moment. Berichtgeving hierover volgt nog.


Wij houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via dit bericht.  

Onze ambassadeurs in de wijk

Ambassadeurs zijn inwoners die na een specifieke training het belang van onze activiteiten in hun eigen buurt vertegenwoordigen. Zij zijn betrokken en dragen actief bij aan een prettige leefomgeving.

Dagelijks kijken ze of er dingen beter kunnen in de wijk en werken hierbij nauw samen met onze wijkteams. Ook kunnen buurtbewoners terecht bij de ambassadeurs met hun vragen over afvalscheiding en met eventuele klachten en wensen.