Afvalwijzer en Grof afval

Wilt u graag weten wanneer uw afval wordt ingezameld of wilt u een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval? Ga dan naar de afvalwijzer!

Voor inwoners

Nieuwe app: 'Afvalwijzer Spaarnelanden'

Kerstbomenactie 2019

Net als voorgaande jaren organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden weer een kerstbomen inzamelactie. Op donderdag 3 en woensdag 9 januari 2019 - tussen 12.30 en 16.00 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost. 
De inzamellocaties, voorwaarden en meer informatie vind je hier >

Green Collecting Haarlem

Green Collecting Haarlem is een proef waarbij bedrijfsafval in de Haarlemse binnenstad het komende halfjaar door ÊÊn neutrale wagen wordt opgehaald in plaats van door meerdere afvalinzamelaars. Meer weten? Greencollectinghaarlem.nl

Gratis aanhanger reserveren

Grof huishoudelijk afval wegbrengen wordt nog makkelijker met onze gratis aanhangerservice. Op een dag en tijdstip dat het u uitkomt en het Milieuplein is geopend.

U kunt de aanhanger van tevoren reserveren en ophalen aan de Ir. Lelyweg 49 in Haarlem (Waarderpolder).


Word jij ambassadeur in jouw eigen wijk?

Een ambassadeur is een inwoner die na een specifieke training het belang van onze activiteiten in de eigen buurt gaat vertegenwoordigen. Als ambassadeur voel je je betrokken en wil je actief bijdragen aan een prettige leefomgeving in je buurt. Je houdt je oren en ogen open en ziet zaken die beter kunnen, zoals een losse stoeptegel of zwerfvuil.  In februari 2018 gaan we starten met een nieuwe groep ambassadeurs.

Iets voor jou? Bel voor meer informatie met Hans Verweij van Spaarnelanden, tel. 06-46215202.
Lees meer.

Facebook en Twitter